Våra rörmokare

Rörarbete omfattar mycket mer än akuta problem som vattenläckor och översvämningar. Ska man renovera sitt hus, bygga om eller bygga nytt krävs i princip alltid någon form av arbete med rör och/eller ledningar.

Och det är där vi kommer in i bilden. Vi erbjuder en heltäckande service inom VVS-området och kan hjälpa till oavsett vad som behöver göras. Alltid med stor yrkeskunskap och professionalism.

Vi hanterar kylinstallationer, värmepumpsinstallationer och panninstallationer, vi ordnar golvvärmen, vi byter kranar och blandare, vi gör stambyten, vi filmar avlopp och genomför högtrycksspolningar, vi erbjuder värme- och pumpservice och mycket annat.

Så tveka inte att höra av dig till oss när du behöver en rörmokare i Huddinge. Vi ger dig en service av högsta klass och lämnar dessutom ett års garanti på alla vara installationer.

Välutbildade och kompetenta medarbetare

Det allra viktigaste när det gäller rörarbeten är förstås att personalen som är på plats har den yrkeskunskap som krävs. Och detta gäller i lika hög grad i akuta situationer som vid mer långsiktiga arbeten, som renoveringar och liknande.

I ett akut läge, vid en vattenläcka eller en översvämning, måste man snabbt kunna identifiera problemet och komma upp med en omedelbar och hållbar lösning. Ett litet slarv i det skedet kan få stora konsekvenser. Bostaden kan i värsta fall bli i princip obeboelig, och det riskerar att bli en mycket dyr affär i slutändan.

Med våra medarbetare på plats minimeras dock risken för att allvarligare problem ska uppstå. De har givetvis den grundläggande utbildning som krävs (mer om det nedan) och får dessutom regelbunden vidareutbildning av oss för att säkerställa att spetskompetensen alltid finns där. Utveckligen går snabbt framåt i rörbranschen och vi ser till att vår personal alltid är uppdaterad kring det senaste.

När det ska dras vatten- eller avloppas ledningar eller göras installationer kopplade till dessa kommer våra VVS-montörer hitta den mest funktionella och praktiska lösningen för kunden. Rörarbeten är ju inget man gör för att glänsa utan för att kundens vardag ska flyta så smidigt som möjligt.

Och det är precis det man får när man anlitar oss.

rörmokare huddinge

Så ser utbildningen ut

Vi har nämnt vikten av bra utbildning tidigare och vill återigen poängtera att det inte är någon enkel sak att bli en certifierad VVS-montör.

Det krävs en gedigen utbildning. Antingen kan man gå energiprogrammet på gymnasiet eller enY h-utbildning som ger behörighet.

Eftersom det är ett praktiskt yrke i högsta grad krävs förstås praktisk erfarenhet också. 850 timmars praktik (uppdelad i olika omgångar) är minimikravet.

Vill man inte plugga alltför mycket kan man välja att gå som lärling i stället. Kravet är då 8 500 lärlingstimmar, vilket tar flera år att skrapa ihop. Och man kommer inte undan det teoretiska helt och hållet utan det ingår 16 veckors utbildning.

Som sagt, det är ett avancerat yrke på många sätt och rörarbeten bör alltid utföras av personal med den rätta utbildningen. Och det har vi hos oss!

Vita jobb är säkra jobb

Trots att ROT-avdraget jämnat ut prisläget (du får dra av halva arbetskostnaden) finns det fortfarande gott om  svartjobbare som erbjuder sina tjänster. Men det är en farlig väg att gå för dig som kund.

Här är några anledningar till det:

  • Du kan få arbetsgivansvar. Detta innebär att du kan bli ersättningsskyldig om hantverkaren du anlitat skulle råka ut för en olycka och du kan dessutom få betala skatter och sociala avgifter.
  • Du kan få problem med försäkringsbolaget. Kan du inte påvisa att arbetet utförts fackmannamässigt kan du få problem med att få ut pengar på din försäkring, om något skulle gå fel.
  • Du får ett sämre utfört arbete. Svartjobbare kan sällan erbjuda samma fullservice som en väletablerad rörfirma, och dessutom får du ingen garanti på arbetet.

Vänd dig till oss för bästa möjliga kvalitet och starkast möjliga skydd. 

Tillgänglighet, trygghet och kompetens är våra ledord